Hahmosuunnittelu ja kuvitus

Hahmoja on monenlaisia ja niitä suunnitellaan moneen eri käyttötarkoitukseen. Hahmot ovat ihania, ne eivät jää vahingossakaan huomaamatta ja ne muistetaan ja tunnistetaan helposti.

 

Lapsille ja lapsiperheille suunnatut hamot ovat yleisimpiä ja omalla hahmolla onkin helppo viestiä koko perheelle sopivasta tuotteesta tai palvelusta:

 

  • Vanhemmat tunnistavat tuotteen tai palvelun ensisilmäyksellä lapsille tai lapsiperheille suunnatuksi tai koko perheelle sopivaksi.

 

  • Lapsia on helppo ja luonteva puhutella hahmon kautta. Lapset voidaan ottaa myös huomioon silloin, kun halutaan antaa aikuisille aikaa osto- tai palvelutilanteessa. 

 

  • Elämyksellisten sisältöjen tuottaminen hahmokonseptin avulla on helppoa ja eri ikäiset lapset voidaan ottaa helposti huomioon.

 

  • Myös yrityksen oma organisaatio saa hahmokonseptista selkeän työvälineen lapsien ja lapsiperheiden kohtaamiseen sekä ymmärtää että lapsiperheet ovat tärkeä kohderyhmä.

 

Miksi viestinnässä kannattaa kiinnittää huomiota lapsiin tai lapsiperheisiin?

 

  • 40% suomalaisista talouksista kuuluu lapsiperheisiin. Kohderyhmä on siis hyvin iso.

 

  • Lasten vaikutus ostopäätöksiin on huomattava. Kaikki joilla on omia lapsia, ovat varmasti tämän huomanneet. Ja tottahan on sekin: Kun lapset viihtyvät, aikuisetkin viihtyvät.

 

  • Lapset kuuntelevat aidosti, mitä hahmot kertovat. Tämän lisäksi noin puolet alle 10 ikävuoteen mennessä omaksutuista asenteista jää voimaan loppuelämän ajaksi. Viestimällä lapsille, voimme myös muuttaa maailmaa.

CV:

Pouta Pupu

// Cumulus 2016 - 2017

 

Pouta Pupu ei halunnut olla kuin muut pehmolelut vaan se haaveili seikkailuista lelulaatikon ulkopuolella. Eräänä päivänä se putosi lelukauppiaan laukusta keskelle hotellin aulaa ja keskelle seikkailua .

 

ONNI ORAVA

// S-Ryhmä 2005 - 2013 / Kids Factory Oy

 

Yksi kaikkien tuntemista suunnittelemistani hahmoista on Onni Orava, jonka voit tavata Sokos Hotelleissa tai Rossossa. Onni Oravan parissa olen päässyt maalaamaan seiniä, suunnittelemaan pehmoleluja, piirtämään puuhakirjoja, tekemään taidetta ja melkein mitä tahansa. Onni on ollut päästä suunnittelemaan Onnia.

 

KidsFOX

// HealthFox 2013 - 2016

 

Toimin luovana johtajana ja konseptisuunnittelijana HealthFox yrityksessä, joka tuottaa digitaalisia terveydenhuollon palveluita. Tietenkin halusin suunnitella konseptiin myös pienille käyttäjille oman hahmon, joka ohjaa lasta palvelun käytössä.

 

HELPPI

// Visit Helsinki 2007 - 2010 / Kids Factory Oy

 

Helsingin Matkailu- ja kongressitoimiston vihreä Helppi - hahmo asuu Helsingin tuomiokirkon katolla. Sinne se lennähti vahingossa internetistä, valtavan sähköshokkipörähdyksen johdosta, raitiovaunu 3T:n ajaessa kipinää iskien Senaatintorin laidalla. Helsinki vaikutti Helpistä heti hurjan hauskalta paikalta, eikä koti-ikävä ole päässyt Helppiä yllättämään. Sen sijaan Helppi rakastui Helsinkiin ja tietää tarkalleen jokaisen lapsiperheille sopivan kohteen kaupungin jokaisesta kolkasta. Mahtavaa!

 

Werneri

// Ski.fi 2005 - 2011 / Kids Factory Oy

 

"Minä olen Werneri – Wernerin vauhdikkaan hiihtokoulun opettaja", toteaa Werneri.

Werneri on kertonut oppejaan melkein jokaiselle pienelle suomalaiselle hiihtokoululaiselle. Useimmat suunnittelemani hahmot ovat syntyneet ensin lyijykynällä paperille, mutta 

Hiihtokeskusyhdistyksen Werneri -hahmo putkahti eräänä lauantaiyönä ulos muutamasta paketillisesta muovailuvahaa (muistaakseni vuonna 2004). Wernerin seurassa olen päässyt mukaan suunnittelemaan lasten hiihtokoulun koulutusohjelmaa, tekemään rinnepassia, suunnittelemaan laskemiseen soveltuvaa hahmopukua, järjestämään tapahtumia, miettimään kypärän käyttöä lisääviä kannustimia ja suunnittelemaan jopa valtavia lumilinnoja ja hauskoja lumipuistoja. Mikäs onkaan sen hauskempaa!  

 

VIIVI VIRTAHEPO

// Kauppakeskus Willa 2010 / Kids Factory Oy

 

Kauppakeskus Willan Viivi Virtahepo on nuorin suunnittelemani Virtahepo -hahmo. Tunnetuimmat suunnittelemistani Virtahevoista ovat varmasti Osuuspankin HIPPO-hahmot, jotka uudelleensuunnittelin vuonna 1998 ja joiden parissa minulla oli ilo työskennellä noin 15 vuotta. Siinä ajassa ehtii suunnitella paljon ja kaikenlaista. Ja vielä vähän enemmänkin. Mieleenpainuvimmat ja opettavaisimmat yksittäiset suunnittelutyöt olivat uuden säästölippaan ja HIPPO-kisojen mitalin suunnittelut. Varsinaisen Virtahepourani aloitin Interaktiivisessa Satamassa suunnittelemalla hiihtolomallani esimieheltäni salaa Virtahepo.net verkkopalvelussa asustavalle Virtuaali Virtahevolle uuden hahmon, antaen samalla Virtahepo.net:lle aivan uuden elämän. Muistaako kukaan enää sitä Virtahepoa? Sen lisäksi, että minua siis voidaan kutsua hahmospesialistiksi, olen aivan erityinen virtahepospesialisti. Seuraavaa virtahepokeikkaa odotellessa...

 

KARKKIMAA

// Linnanmäki 2010 / Kids Factory Oy

 

Sen sijaan, että olisin saanut suunnitella yhden hahmon, sain toden teolla suunnitella kokonaisen maailman. Polkkakarkkipuut koristivat tilaa ja karkkimetsän eläimet leikkivät ympärillä laulellen karkkimaan veturinkuljettajan kutsuessa ohikulkijoita karkkijunaretkelle. Sain suunnitella Linnanmäen karkkikaupan koko kokonaisuuden ja onnekseni pääsin mukaan myös maalaamaan, naulaamaan, sahaamaan, rakentamaan muotteja koristeille ja muotoilemaan isoja lasikuituhahmoja. Pakko myöntää, että se oli elämäni makein projekti!

 

ILOINEN HAHMOPERHE

// Maran torikeidas 2014

 

Maran Torikeidas -ketju kaipasi piristystä ja näyttävää uudistusta erottuakseen positiivisesti ja luodakseen yhteyden eri toimipaikkojen välillä. Näyttävän hahmoperhe -konseptin avulla yhdeltäkään Salolaiselta ei ole jäänyt huomaamatta, eikä ole myöskään jäänyt epäselväksi, mitkä toimipisteet kuuluvat samaan ketjuun. Maran Torikeidas on aivan ihana torikahvila Salon torilla  ja Maran Grillitä saa tietenkin grilliherkut. Sympaattisen Hot Dog -auton, HöyryMaran, voi tilata vaikka tapahtumapaikalle ympäri Suomea. Minun ehdoton suosikkini ketjun palveluista on FillariMara, joka kuljettaa vikkelästi lounassalaatit Salolaisten yrittäjien lounaspöytään. Aivan ihana idea!

 

PIKKUSIILI

// Lastenkirppis PikkuSiili 2015

 

Lastenkirppis PikkuSiili-hahmon suunnittelu lähti verkkosivuprojektin pohjalta. Tarkoituksena oli uudistaa kirpputorin verkkosivut, mutta jo projektin alkutaipaleella innostuin hahmosta niin kovasti, etten voinut vastustaa kiusausta suunnitella Siilistä oiken veikeää ja iloista hahmoa. Jos liikut Turun suunnalla ja sinulla on lapsia, tätä kirpputoria ei missään nimessä kannata jättää väliin! Käy kurkkaamassa kirpputorin palveluita osoitteessa www.pikkusiili.com

 

Söpölit

// arvaakuka.com

Söpölit kirjasarja / Lasten verkkopalvelu.

www.arvaakuka.com